O nama

Više od tri decenije povjerenja naših građana dovoljno govori o našoj posvećenosti farmaceutskoj djelatnosti. Ponosni smo na činjenicu da je MONTEFARM najvažnija karika u snabdijevanju ljekovima i medicinskim sredstvima cjelokupnog sistema javnog zdravstva, kao i naših 55 apoteka.

Višegodišnja saradnja sa Medicinskim fakultetom UCG potvrđuje profesionalizam MONTEFARM-a jer studenti sa Studijskog programa farmacija, budući farmaceuti, obavljaju dio praktične nastave u našim apotekama. Takođe, na Studijskom programu farmacija naši farmaceuti već godinama su angažovani kao stručni saradnici

Saradnja postoji i sa srednjim stručnim školama, smjer farmaceutski tehničar u Podgorici, Beranama i Nikšiću. U srednjim stručnim školama farmaceuti MONTEFARM-a su već decenijama redovni predavači stručnih predmeta kao i praktične nastave, dok tokom ljetnjeg raspusta budući farmaceutski tehničari obavljaju praksu u apotekama pod nadzorom našeg farmaceutskog kadra.

Naša misija

U cjelokupnom lancu snabdijevanja javnog zdravstva naša misija je da obezbijedimo maksimalan kvalitet i kontinuitet isporuka neophodnih ljekova i medicinskih sredstava javnom zdravstvu, i pružimo

profesionalnu farmaceutsku uslugu svakom građaninu. Sprovodeći našu djelatnost kroz visoko profesionalnu saradnju sa farmaceutskim kućama, dobavljačima, zastupnicima, relevantnim naučnim ustanovama, regalutornim tijelima, nadležnim institucijama i prije svega pružajući farmaceutsku uslugu građanima u našim apotekama, doprinosimo očuvanju zdravlja i kvaliteta života svakog pojedinca u Crnoj Gori.

Vizija

Saradnja isključivo sa farmaceutskim kućama koje garantuju kvalitet i zadovoljavaju najstrožije kriterijume, kako u samoj proizvodnji, tako i u uvozu ljekova i medicinskih sredstava, jer

očuvanje zdravlja i medicinska usluga počinju upravo od nas. Cilj nam je da građanima obezbijedimo dostupnu i visokoprofesionalnu farmaceutsku uslugu, u svim opštinama naše zemlje, kao i kontinuitet snabdijevanja svih javnih zdravstvenih ustanova, čime potvrđujemo ono zbog čega i postojimo jer MONTEFARM je žila kucavica sektora javnog zdravstva u Crnoj Gori.

Unutrašnja organizacija

Ustanova vrši nabavku i distribuciju ljekova i medicinskog materijala svim javnim zdravstvenim ustanovama, dok građanima u 55 apoteka pružamo farmaceusku zdravstvenu zaštitu.


Istorijat

Zdravstvena ustanova Apoteke Crne Gore “Montefarm”  osnovana je Odlukom Skupštine Crne Gore br. 1771 od 15.05.1991. god. (“Sl. list RCG”, br.21/91) s ciljem da vrši snabdijevanje stanovništva i javnih zdrastvenih ustanova ljekovima i medicinskim sredstvima. 

U dosadašnjem periodu, od osnivanja do danas, u apotekama ZUACG “Montefarm” kao i u javnim zdravstvenim ustanovama nikada nije bilo dugotrajnih nestašica ili težih propusta. Nikada nije isporučen ili prometovan lijek koji bi ugrozio zdravlje građana zahvaljujući prije svega našem stručnom farmaceutskom kadru, koji se u svim slučajevima nabavke i distribucije ljekova vodio osnovnom činjenicom da je samo kvalitetan lijek siguran i efikasan lijek. 

Protekle tri decenije postojanja ZUACG “Montefarm” karakterišu izuzetna bezbjednost, kvalitet i kontinuitet u snabdijevanju ljekovima i medicinskim sredstvima, što predstavlja bitan faktor političko-ekonomske i socijalne stabilnosti i sigurnosti sistema, države i stanovništva, uprkos teškim, povremeno dramatičnim izazovima i iskušenjima kroz koje je Crna Gora prolazila, naročito tokom 90-tih godina prošlog vijeka i nedavne COVID-19 pandemije.